top of page

Studieloopbaanbegeleiding (SLB)

Persoonlijke ontwikkeling

Dit is de pagina SLB. Hier komen alle opdrachten , vaardigheden etc. die betrekking hebben op het vak SLB. ( Studieloopbaanbegeleiding )

 

Mijn Leerstijl 


Volgens de leerstijltesten die ik heb gemaakt heb ( Kolb en Vermunt ) , heb ik een praktische leerstijl. Dat wil zeggen dat je het liefste leert door te doen. Door dingen (met je handen) uit te proberen, kom je erachter hoe iets in elkaar steekt en in zijn werk gaat. Je gaat daarbij vooral op je gevoel af, zonder meteen heel diep na te denken of te kijken hoe iets moet. Bovendien houd je van duidelijkheid: om iets te leren moet het probleem en/of de leerstof voor jou concreet en helder zijn. Met abstract of onduidelijke informatie kun je niet zo veel. Je leerstijl heeft grote voordelen. Je blijft niet hangen in gedachten of getwijfel, en bent niet bang om iets nieuws te proberen. Je bent actief bezig. Gaat het niet in één keer goed, dat probeer je het gewoon nog een keer.
Volgens de testen past een “Doe” studie meer bij mij. Dat klopt dan wel aardig, want SGM is ook veel doen. Het is een actievere studie dan de gemiddelde studie.
Een nadeel van de praktische leerstijl is dat ik tegen mezelf aan kan lopen. Bij onduidelijkheden kan ik beter eerst het probleem analyseren en bekijken , en dat past meer bij de nadenkende leerstijl. Ik moet dus goed blijven opletten , en meer nadenken voordat ik iets doe.
Ik moet bij deze studie bij onduidelijkheden niet meteen een opdracht gaan maken , maar eerst even inlezen. Ook voor hoorcolleges moet ik niet gewoon er heen gaan en luisteren. Maar ook nadenken en voorbereiden van te voren.
 

Mijn Kwaliteiten

 

Ik heb denk ik verschillende goede en slechte kwaliteiten.
De in mijn ogen goede kwaliteiten zijn dat ik enthousiast en vrolijk ben. Ik werk graag met mensen samen en ben dan altijd enthousiast en vrolijk, dit lijkt mij positief.
Verder ben ik ook een doorzetter, ik geef niet gauw op. Dat lijkt mij ook erg belangrijk in de sport.
Ook kan ik goed met mensen praten. Voor al de beroepsmogelijkheden in deze branche is dat erg belangrijk. Een negatieve kwaliteit is dat ik wel wat slordig en chaotisch ben. Ik heb niet alles altijd heel geordend, en aangezien je erg veel informatie krijgt bij deze studie is dat onhandig. Al die powerpoints, blackboard en dat soort dingen zijn dus grote struikelpunten voor mij.
De theorie vakken zullen me dus wat minder liggen. Maar aangezien ik een doorzetter ben moet het wel goedkomen.
 

Om te kijken hoe ik een een groep werk heb ik de Belbin test gemaakt.

 

Uitslag Belbin Test

Naam: Almer Hietkamp

Datum: 06-10-2013

Legenda

VZ

De Voorzitter

VM

De Vormer

PL

De Plant

MO

De Monitor

BM

De Bedrijfsman

BO

De Brononderzoeker

GW

De Groepswerker

ZD

De Zorgerdrager

 

 

 

 

 

 

 

 

VZ
4

VM
8

PL
8

MO
2

BM
13

BO
9

GW
18

ZD
8

 

Hier kwam dus uit dat ik duidelijk een groepswerker ben.

 

Ik heb in het 1e blok verschillende dingen ervaren. Ik was namelijk erg zenuwachtig als ik moest presenteren en was nogal chaotisch. Daarom heb ik hier een paar prestatiedoelen.

 

Ik heb in het gesprek gezegd dat ik beter wilde kunnen presenteren. Dit is iets wat je vaak moet doen. Dus gewoon vaak doen en goed voorbereiden. Zo ga ik uiteindelijk rustiger voor een klas of een groep mensen staan. Meer kan je er niet aan doen.
Ook heb ik gezegd dat ik nauwkeuriger wilde worden. Ik sla nu niet alles zomaar meer op, maar ik heb mapjes voor elk vak aangemaakt. Zo wordt het een stuk overzichtelijker.  Ook heb ik elke planning uitgeprint voor elk vak. Zo weet ik altijd precies wat ik moet doen en komt er geen stress. Ook ga ik op toetsen en verslagen alles rustig doorlezen. Ik deed altijd veel te snel, en zo vergeet je wel snel eens wat. Of lees je verkeerd.

 

Om te kijken wat anderen van mij vinden hebben we dat in ons studiteam overlegd.

 

Het was al gauw bekend dat ik de jongere was. Ik ben altijd heel enthousiast, maar soms iets te erg. Verder ben ik ook sociaal, ik kan goed met mensen om gaan. Ook ben ik een doorzetter, ik geef niet op. Ook zeiden anderen dat ik soms niet helemaal duidelijk was, daar moet ik verandering in brengen.

 

 

bottom of page